16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR dezbate joi sesizarea privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe

CCR dezbate joi sesizarea privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe

Curtea Constituțională a României dezbate joi sesizarea formulată de PNL, USR și PMP privind legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe pe timpul vacanței parlamentare, informează Agerpres. Cele trei formațiuni au atacat, săptămâna trecută, actul normativ, susținând că acesta nu respectă rigorile constituționale.

„PSD, dacă vrea să guverneze, trebuie să respecte legea și să se pună pe treabă, întrucât deține majoritatea parlamentară și poate emite oricând ordonanțe de urgență. Partidul Național Liberal veghează la respectarea legii și consideră ca orice act de guvernare trebuie să respecte aceste rigori, inclusiv cele constituționale. Din acest motiv, PNL a depus sesizarea de neconstituționalitate asupra legii pentru abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe simple”, se arăta într-un comunicat al PNL.

Liberalii au precizat că acest demers este sprijinit și de parlamentarii USR și PMP și are la bază argumente invocate de Consiliul Legislativ. „Proiectul depășește limitele stabilite de Constituție prevăzute la articolul 115, alineatul 1, referitoare la domeniul legilor organice care nu pot face obiectul legii de abilitare a Guvernului”, au susținut liberalii.

Parlamentul a adoptat, săptămâna trecută, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS