Acasă Actualitate Ungaria interzice circulaţia navelor pe Dunăre din cauza îngeţării apei

Ungaria interzice circulaţia navelor pe Dunăre din cauza îngeţării apei

-

Autorităţile ungare au interzis circulaţia navelor pe Dunăre, în contextul în care bucăţi de gheaţă plutitoare reprezintă un risc, a anunţat marţi directorul Direcţiei Generale pentru managementul Apei, informează realitatea.net, citând Reuters. Interdicţia a intrat în vigoare marţi, la ora 15.00 GMT (17.00, ora României).
Navigaţia fluvială pe Dunăre, între Porţile de Fier 2 şi Brăila, a fost închisă, marţi, din cauza podurilor de gheaţă care s-au format în zona Cenavodă-Hârşova, precum şi a sloiurilor care acoperă şi 80% din suprafaţa apei pe diferite sectoare. Conducerea Adminstraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a decis, marţi, să închidă navigaţia fluvială pe Dunăre, în amonte de Brăila.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.

Cum ne hrănim sănătos iarna

În sezonul rece, tindem să ne schimbăm obiceiurile alimentare şi să mâncăm alimente mai bogate în grăsimi. Este un lucru firesc, explică...