Acasă Actualitate Reactorul 1 de la Cernavoda va fi oprit din nou, timp de...

Reactorul 1 de la Cernavoda va fi oprit din nou, timp de opt ore

-

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară de la Cernavodă, a anunţat că a decis deconectarea de la Sistemul Energetic Naţional a unităţii 1 a CNE Cernavodă, marţi seară, începând cu ora 22:00, timp de opt ore, informează HotNews.rohttp://economie.hotnews.ro/stiri-energie-21524758-reactorul-1-cernavoda-oprit-din-nou-mod-controlat-marti-seara-timp-opt-ore.htm. Reactorul 1 a mai fost oprit şi vineri, 6 ianuarie, în mod controlat, din cauza unei perturbatii pe o linie de evacuare putere de 400KV în Sistemul Energetic Naţional, care aparţine operatorului de transport energie electrică Transelectrica.
„Desincronizarea controlată şi planificată a unităţii 1 CNE Cernavodă se realizează pentru efectuarea unor lucrări de desensibilizare a sistemului de excitaţie al generatorului unităţii 1 pentru a evita eventuale declanşări automate ale sistemului pe fondul unor perturbatii meteo, aşa cum s-a întâmplat în datele de 8.11.2016, respectiv 06.01.2017”, a precizat Nuclearelectrica.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.