Acasă Actualitate MApN vrea să cumpere cu 200 de milioane de lei proiectile pentru...

MApN vrea să cumpere cu 200 de milioane de lei proiectile pentru tunuri şi tancuri

-

Ministerul Apararii Naţionale (MApN) vrea sa cumpere 24.000 de proiectile explozive de 100 m pentru tunurile si tancurile din dotare si a lansat o licitatie estimata la circa 120 de milioane de lei, informeaza HotNews.ro. In acelasi timp, o alta licitatie lansata la inceput de an prevede achizitia a 25.000 de lovituri de 120 mm cu bomba explozive si 5.000 de bucati proiectile explozive de 152 mm pentru obuziere.

Ministerul Aparararii a lansat pe 6 ianuarie o licitatie pentru achizitia de lovituri „100 mm cu proiectil exploziv cu incarcatura completa”, noteaza portalul resboiu.ro. Proiectile cu un astfel de calibru sunt folosite de tunurile antitanc din dotarea armatei, precum si de catre tancurile fortelor terestre.

Contractul vizeaza achitionarea a 24.000 de bucati si are o valoarea estimata fara TVA de circa 120 de milioane de lei. Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16 februarie.

Tot la inceput de an, pe 4 ianuarie, MApN a lansat o alta licitatie pentru proiectile destinate mortierelor si obuzierelor din dotare. Valoarea licitatiei fara TVA este de 82,5 milioane de lei si prevede doua loturi de contractat, dupa cum apare publicat in anuntul din SEAP:

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.