Acasă Actualitate Transelectrica estimează pentru această seară cel mai mare consum de electricitate din...

Transelectrica estimează pentru această seară cel mai mare consum de electricitate din ultimii 17 ani

-

Dispeceratul Energetic Național estimează pentru această seară un consum național de circa 9.750 de MW de energie electrică, nivel care nu a mai fost atins din anul 2000 încoace, a declarat, astăzi, pentru Agerpres, Octavian Lohan, membru în directoratul Transelectrica și fost șef al Dispeceratului.

„Până acum, cel mai mare consum a fost înregistrat pe data de 16 decembrie 2016, când, la ora 17:28, consumul național a fost de 9.721 de MW, acesta fiind cel mai mare consum de după 2000. La aceeași dată, producția națională era de 11.227 de MW”, a precizat Lohan.

Potrivit acestuia, pentru această seară, specialiștii estimează un consum și mai mare. „Pentru această seară se așteaptă un consum de 9.750 de MW la nivel național”, a mai spus reprezentantul Transelectrica.

Consumul național de electricitate a fost mai mare, în această dimineață, cu 10% comparativ cu aceeași zi a anului trecut, ajungând la 9.247 de MW la ora 11:00, potrivit datelor Transelectrica.

Producția națională era de 10.179 de MW, diferența de 932 de MW reprezentând exporturi.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.