Acasă Actualitate Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

-

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 – 22 ianuarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, primele două zile și două nopți vor fi geroase. Doar în dimineața și după-amiaza zilei de 14  ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific  perioadei. În restul timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, chiar deosebit de rece până la mijlocul primei săptămâni.  În această primă parte a intervalului, vor fi  valori medii ale maximelor cuprinse între -11 și 1 grad și ale minimelor între -20… -3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor fi de -2…-1 grad, iar minimele se vor situa între -11 și -7 grade. Vor fi  condiții  de precipitații în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 10-12 ianuarie, 13-14 și 16-19 ianuarie.

La munte, valorile  termice vor crește până în ziua de 13  ianuarie, apoi se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile.
În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între – 18 și – 2 grade și minime între – 22…- 8 grade. În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și – 5 grade și minime în jur de – 11 grade. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Sunt posibile discuţii cu şefii sau oficialii unor instituţii, însă pe tonuri ridicate şi cu multă implicare emoţională. Fiţi prudent şi...