Acasă Actualitate Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

-

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 – 22 ianuarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, primele două zile și două nopți vor fi geroase. Doar în dimineața și după-amiaza zilei de 14  ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific  perioadei. În restul timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, chiar deosebit de rece până la mijlocul primei săptămâni.  În această primă parte a intervalului, vor fi  valori medii ale maximelor cuprinse între -11 și 1 grad și ale minimelor între -20… -3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor fi de -2…-1 grad, iar minimele se vor situa între -11 și -7 grade. Vor fi  condiții  de precipitații în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 10-12 ianuarie, 13-14 și 16-19 ianuarie.

La munte, valorile  termice vor crește până în ziua de 13  ianuarie, apoi se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile.
În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între – 18 și – 2 grade și minime între – 22…- 8 grade. În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și – 5 grade și minime în jur de – 11 grade. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.