Acasă Actualitate Procurorii Augustin Lazar şi Laura Codruţa Kovesi se pronunţă împotriva unei legi...

Procurorii Augustin Lazar şi Laura Codruţa Kovesi se pronunţă împotriva unei legi a graţierii şi amnistiei

-

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu este necesară o lege a graţierii şi amnistiei, poziţie susţinută şi de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a spus că nu este de acord că o astfel de eventuală lege să vizeze infracţiuni de competenţă Direcţiei Anticorupţie, informeaza HotNews.ro.

„Nu este necesară nicio lege a graţierii şi amnistiei”, a spus Lazăr, care a participat luni la o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, alături de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Noi trebuie să combatem criminalitatea, corupţia şi să recuperăm bunurile însuşite de infractori”, a subliniat Augustin Lazăr.

Laura Codruţa Kovesi a afirmat şi ea, într-o declaraţie separată, la întrebările ziariştilor, că nu este de acord că o lege a graţierii şi amnistiei să vizeze „infracţiuni de competenţă DNA”.

Kovesi s-a pronunţat şi împotriva unei noi iniţiative legislative privind răspunderea magistraţilor, având în vedere că există deja o lege în acest sens care „se aplică” şi este „în concordanţă cu legislaţia europeană”.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.