Acasă Actualitate Procurorii Augustin Lazar şi Laura Codruţa Kovesi se pronunţă împotriva unei legi...

Procurorii Augustin Lazar şi Laura Codruţa Kovesi se pronunţă împotriva unei legi a graţierii şi amnistiei

-

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu este necesară o lege a graţierii şi amnistiei, poziţie susţinută şi de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a spus că nu este de acord că o astfel de eventuală lege să vizeze infracţiuni de competenţă Direcţiei Anticorupţie, informeaza HotNews.ro.

„Nu este necesară nicio lege a graţierii şi amnistiei”, a spus Lazăr, care a participat luni la o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, alături de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Noi trebuie să combatem criminalitatea, corupţia şi să recuperăm bunurile însuşite de infractori”, a subliniat Augustin Lazăr.

Laura Codruţa Kovesi a afirmat şi ea, într-o declaraţie separată, la întrebările ziariştilor, că nu este de acord că o lege a graţierii şi amnistiei să vizeze „infracţiuni de competenţă DNA”.

Kovesi s-a pronunţat şi împotriva unei noi iniţiative legislative privind răspunderea magistraţilor, având în vedere că există deja o lege în acest sens care „se aplică” şi este „în concordanţă cu legislaţia europeană”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cetăţean captiv între două primării. Partea a doua

Un doljean încearcă să afle, cu certitudine, de ani buni, de care primărie aparţine terenul său, situat la marginea Craiovei. Pe hărţile de la OCPI figurează pe Cârcea, dar impozitul îl plăteşte la Craiova. Situaţia a apărut din cauză că nici până acum autorităţile nu au clarificat limitele administrative ale Craiovei cu localităţile limitrofe.

Horoscop

Berbec Puteţi susţine discuţii elevate spre admiraţia celorlalţi. La un moment dat, vă veţi mira şi voi, cât sunteţi de capabil pentru...