Acasă Actualitate Preşedinţia avertizează asupra deprofesionalizării managementului şcolar

Preşedinţia avertizează asupra deprofesionalizării managementului şcolar

-

Numirea prin derogare a unor directori de şcoală care nu au promovat examenul sau nu au s-au înscris la concurs ar putea duce la o deprofesionalizare a managementului şcolar, a avertizat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit HotNews.ro. reprezentanta preşedinţiei a arătat că numirea unor foşti directori care nu au trecut un examen, în aceleaşi funcţii, reprezintă un lucru periculos pentru sistemul de educaţie.

Întrebată dacă a fost solicitată de la Ministerul Educaţiei o harta cu nominalizările directorilor care au fost repuşi în funcţie după ordinul dat de noul Ministru al Educaţiei, Mădălina Dobrovolschi.

„Deja Consilierul de stat a făcut public acest lucru. Există o comunicare din acest punct de vedere cu Ministerul şi se doreşte a ajunge aici la noi şi a ajunge pe biroul domnului Preşedinte această lista, întrucât este, aşa cum a subliniat şi Consilierul de stat, un semnal negativ în legătură cu modul în care funcţionează acest sistem foarte important, sistemul educaţiei, supus unei astfel de decizii. Semnalul negativ conduce spre ideea unei posibile deprofesionalizări, în contextul în care directori, foşti directori care nu au trecut un examen ajung să ocupe din nou acele funcţii”, a declarat reprezentanta preşedinţiei.

„Cred că fiecare român poate să înţeleagă cam cât de periculos este acest lucru pentru sistemul de educaţie din România, pe care toţi ni-l dorim mai performant. Cu atât mai mult este, iată, rolul Preşedintelui să se asigure că nu există astfel de derapaje într-un sistem esenţial pentru un stat sănătos”, a adăugat Mădălina Dobrovolschi.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.