Acasă Actualitate Laura Codruţa Kovesi sesizează CSM cu privire la acuzaţiile la adresa sa

Laura Codruţa Kovesi sesizează CSM cu privire la acuzaţiile la adresa sa

-

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat luni că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmațiile la adresa ei lansate în spațiul public în luna decembrie și la începutul lui ianuarie.

„În ceea ce priveşte atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de Justiţie, v-aş ruga să observaţi că sunt făcute de inculpaţi, care sunt cercetaţi în dosarele DNA, de inculpaţi care sunt trimişi în judecată sau chiar condamnaţi de DNA sau de persoane care îi susţin. Aceste atacuri sunt făcute pentru că DNA şi-a permis să deranjeze inculpaţii. Deşi am făcut mai multe demersuri constituţionale aceste atacuri au continuat. Doar la sfârşitul anului trecut am făcut peste 14 sesizări la CSM cu privire la afirmaţiile tendenţioase, denigratoare, uneori chiar ridicole, am sesizat CNA cu privire la 12 emisiuni (…). În cursul zilei de azi, cu privire la acuzaţiile care au apărut în cursul lunii decembrie şi ianuarie din partea mai multor persoane cercetate de DNA, am sesizat CSM, practic răspunsul meu îl veţi găsi în sesizarea mea atunci când va fi făcută publică”, a declarat Kovesi, citată de tvr.ro şi Agerpres.

Despre fostul deputat Sebastian Ghiţă, Kovesi a spus că „nu comentează declaraţiile unui inculpat fugar, care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt instrumentate la DNA”.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.