13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: Aproape 500 de persoane blocate pe căile rutiere au fost salvate pe parcursul nopţii

MAI: Aproape 500 de persoane blocate pe căile rutiere au fost salvate pe parcursul nopţii

Intervențiile forțelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost orientate, în ultimele 24 de ore, în primul rând către protejarea de vieți omenești, aproape 500 de persoane blocate pe căile rutiere fiind salvate pe parcursul nopții, a declarat, sâmbătă, Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI. „În ultimele 24 de ore, intervențiile forțelor MAI alături de celelalte autorități au fost orientate în primul rând către protejarea și salvarea de vieți omenești. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a solicitat ca acestea să rămână prioritățile tuturor efectivelor care se află și la această oră în teren. Din momentul emiterii primelor avertizări de vreme severă, au fost dislocate forțe și mijloace ale MAI din județele care nu erau vizate de avertizările meteorologice în zonele cu ninsoare și viscol”, a spus Dajbog, într-o declarație de presă.

Pe tot parcursul nopții de vineri spre sâmbătă, peste 7.500 de angajați ai MAI cu aproximativ 4.600 de mijloace tehnice au acționat în București și în cele 14 județe afectate pentru a sprijini populația și autoritățile locale și a înlătura efectele fenomenelor meteorologice.

„Pe timpul nopții au fost salvate 490 de persoane, dintre care 50 de copii, care erau blocate pe căile rutiere. Totodată, în județele afectate au fost efectuate 1.169 de intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță. Printre persoanele salvate se află 31 de gravide și trei persoane dializate”, a precizat Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS