16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculație feroviară în condiții de iarnă

Circulație feroviară în condiții de iarnă

Urmare avertizărilor meteo anunțate, circulaţia trenurilor de pasageri pentru perioada următoare se desfășoară în condiții de iarnă. Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Eestul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De pe ruta Medgidia-Tulcea au fost retrase automotoarele și introduse locomotive diesel cu vagoane și pluguri întărite.
De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane.
CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.
Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă și menținerea legăturilor feroviare între localitățile mari.
Cu toate că pentru data de 6 ianuarie s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București – Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație. Mai multe trenuri Regio vor fi anulate în data de 6 ianuarie.
Modificările vor fi publicate pe toate canalele noastre de comunicare.
Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, şi la telefon 021/9521.
Informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor sunt disponibile:
– la numerele de telefon din stațiile și agențiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Informații Telefonice,
– informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, apoi Trenul meu http://cfr.ro/index.php/cauta-tren – pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova Iași şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, precum și întârzierile pe care unele trenuri le înregistrează, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.
– Informaţii actualizate pentru starea drumurilor şi a circulaţiei trenurilor sunt disponibile şi în cadrul Comandamentului Central Iarna din Ministerul Transporturilor (Secretariat Comandament Tel: 021 2643333, 021 2643334,021 9360).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS