27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedinţia: Demersul Avocatului Poporului poate deschide poarta condamnaţilor penali să ajungă să ne conducă

Preşedinţia: Demersul Avocatului Poporului poate deschide poarta condamnaţilor penali să ajungă să ne conducă

Demersul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la Curtea Constituţională Legea 90/2001 care prevede pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale „poate deschide poartea condamnaţilor penal ajungă ne conducă„, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, citată de Hotnews.

Aceasta a precizat şeful statului „trage un semnal de alarmă” pentru toţi românii trebuie înţeleagă cât de periculos e un astfel de demers” prin carese poate deschide poartă condamnaţilor penal ajungă ne conducă, ocupe funcţii inailte în stat„.

Mădălina Dobrovolschi a precizat „nimeni, niciodată nu a considerat e o problema acest criteriu de moralitate pentru viaţă politică din România” iar timp de 16 ani „Avocatul Poporului nu a considerat textul legii reprezintă o problema pentru drepturile şi libertăţile cetăţeneşti„.

Purtătorul de cuvânt a citat articolul 58 aliniatul 1 din Constituţie care defineşte rolul Avocatului Poporului, acela de a „apară drepturile şi libertăţile persoanelor fiice”, concluzionând strădaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier nu intră în agenda” lui Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, a trimis la Curtea Constituţională sesizarea privind Legea 90/2001 care prevede pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate. Amintim , din cauza acestei legi, Liviu Dragnea nu poate ocupă legal funcţia de premier, deoarece a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS