16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVa fi ger în următoarele zile

Va fi ger în următoarele zile

Meteorologii au anunţat că în următoarele zile, vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, cu minime de până la minus 25 de grade şi cu maxime care nu vor trece de –4, –3 grade. Miercuri, în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, iar în jumatatea nordică a Carpaţilor Orientali şi în Maramureş ninsorile vor fi importante cantitativ şi vor determina depunerea unui strat mai consistent de zapadă. În restul teritoriului cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari în regiunile nord-vestice, estice şi la munte, iar în Carpaţii Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni va fi tare şi temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade. Dimineaţa, izolat, va fi ceata.
La munte, cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, iar în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali ninsorile vor fi importante cantitativ şi vor determina depunerea unui strat mai consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar în Carpaţii Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni va fi tare şi temporar va viscoli ninsoarea. Valorile termice vor fi în scădere uşoară.

Joi, cerul va fi mai mult noros. Pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în sud, trecător şi lapoviţă sau ploaie. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi de răsărit. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade la Miercurea Ciuc și 6 grade la Iasi si Focsani.

Vineri, vremea se va răci accentuat, devenind geroasă mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În regiunile extracarpatice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, local și temporar va ninge. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte, viscolind şi spulberând zăpada.
În restul ţării (regiunile intracarpatice), cerul va fi variabil și doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime, predominant sub limita gerului in cea mai mare partea a tarii, pina la -13 la Satu Mare, cu exceptia Olteniei, Munteniei, Dobrogei si sudului Moldovei unde vor fi intre –8 si -2 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS