6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcan: Componența Guvernului - o palmă dată românilor

Turcan: Componența Guvernului – o palmă dată românilor

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat miercuri că liberalii nu vor vota executivul condus de Sorin Grindeanu, susținând că echipa propusă „este o palmă dată poporului român” și că nu va fi un guvern al românilor, ci al lui Liviu Dragnea.

„Componența acestui guvern, susținut de PSD, ALDE și UDMR, este o palmă dată poporului român. Mulți oameni de bună-credință au dat crezare promisiunilor PSD. Odată terminată campania electorală, PSD-ul își arată acum adevărata față. Sfidătoare, din păcate! Nu mă refer doar la faptul că la multe propuneri din campanie PSD-ul deja a renunțat. Însă lista guvernului ne arată un PSD incapabil de modernizare, feuda personală a unui șef abuziv, care încearcă să exercite puterea în toată România, fix după cum a exercitat-o la Teleorman. Ce altceva este, dacă nu un uriaș abuz de încredere — să dai senzația tuturor cetățenilor, prin periplu la toate televiziunile, că membrii Guvernului României nu valorează două parale și că sunt, de fapt, interpușii tăi, cărora le trimiți în plic de la partid ce decizii au de luat în ziua respectivă? La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, asta este tot ce poate oferi PSD-ul României? Dacă mai existau persoane care se îndoiau de capacitatea PSD de a trage România înapoi, astăzi primesc dovada supremă a viziunii de tip feudal pe care dl Liviu Dragnea și acest partid o oferă României”, a spus Turcan în plenul Parlamentului, unde va fi dat votul de învestitură pentru premierul desemnat Sorin Grindeanu și guvern.

Potrivit Agerpres, ea a precizat că lista Cabinetului arată „incapacitatea cronică a PSD de a oferi o guvernare de tip european”. Totodată, liderul liberalilor consideră că acest guvern va avea o viață scurtă. De asemenea, Turcan a afirmat că prezența lui Teodor Meleșcanu în guvern este „sfidătoare și reprezintă o palmă dată poporului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS