14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSlovenia a confirmat primul caz de gripă aviară

Slovenia a confirmat primul caz de gripă aviară

Primul caz al virusului gripei aviare H5N8 a fost descoperit în Slovenia, la o lebădă din orașul Pragersko, aflat la 120 de kilometri de capitala Ljubljana, transmite agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Fermierii din zonă vor trebui să-și țină păsările în interiorul fermelor pentru a preveni răspândirea virusului, a declarat pentru Reuters Matjaz Emersic, purtător de cuvânt al Autorității slovene sanitar veterinare.

În Bulgaria, virusul gripei aviare a fost descoperit la 26 de ferme din nouă județe, peste 100.000 de păsări fiind sacrificate până acum, arată cele mai recente date ale Autorității bulgare sanitar veterinare (BFSA).
Alte state care au raportat cazuri de gripă aviară în ultimele săptămâni sunt Germania, Slovacia, Franța, Croația, Austria, Ungaria Italia și Israel.

În România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că monitorizează sever comerțul intracomunitar și verifică toate transporturile de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost diagnosticate focare de gripă aviară, pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS