24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a avizat propunerile de numire a unor procurori în funcţii de conducere la PÎCCJ

CSM a avizat propunerile de numire a unor procurori în funcţii de conducere la PÎCCJ

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat astăzi propunerile ministrului justiției de numire a următorilor procurori în funcţii de conducere din cadrul PÎCCJ:
– Romulus Dan Varga – procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în funcţia de procuror şef al Secției de urmărire penală şi criminalistică;
– general de brigadă magistrat Gheorghe Coşneanu – procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara,  în funcţia de procuror militar şef al Secției parchetelor militare;
– general locotenent magistrat Ion Alexandru – procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în funcția de procuror militar şef adjunct al Secției parchetelor militare.
Propunerile pentru numirea în funcţiile de conducere vacante din cadrul PÎCCJ a procurorilor menţionaţi au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 14 decembrie 2016.
Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS