24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinlanda introduce venitul necondiţionat

Finlanda introduce venitul necondiţionat

Finlanda a decis să implementeze într-un experiment social un proiect prin care 2000 de persoane ce au încasat în noiembrie 2016 ajutor de șomaj, să încaseze un venit garantat și necondiționat, informează b1.ro.

Proiectul pilot va fi pus în practică de la 1 ianuarie, iar banii vor proveni de la Institutul pentru asigurări sociale Kela și sunt alocați de Guvern. Cele 200 de persoane au fost selectate din baza de date aleatoriu în săptămâna dintre Crăciun și Revelion, pe criteriul de a avea vârsta între 25 și 28 de ani. Aceștia vor încasa lunar 560 de euro și nu li se va refuza încasarea banilor.

Bugetul prevăzut pentru o astfel de operațiune se ridică la 20 de milioane de euro. Alocaţia va înlocui toate celelalte ajutoare pe care finlandezii respectivi le primeau până acum, dar asigurările de sănătate şi alocaţia pentru locuinţă vor fi menţinute. Prin suma de 560 de euro se dorește încurajarea finlandezilor de a accepta locuri de muncă part-time, prin această manieră sporind și competivitatea companiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS