14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Un bărbat care intenţiona să intre cu un camion într-o mulţime a fost arestat

Ucraina: Un bărbat care intenţiona să intre cu un camion într-o mulţime a fost arestat

Poliția ucraineană a arestat vineri un bărbat de 31 de ani suspectat de o dublă crimă și despre care se crede că plănuia să intre în mulțime cu un camion, într-o încercare de a copia atacul de la Berlin de la 19 decembrie, scrie agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Polițiștii au anunțat că bărbatul ar fi ucis o femeie și pe fiica sa într-un sat din regiunea Odesa, a incendiat două case și a furat un camion. Suspectul s-a ascuns într-o casă părăsită până când polițiștii i-au dat de urmă.

Oamenii legii au fost alertați de un amic al suspectului, care a sunat la poliție și a spus că bărbatul avea de gând să intre cu camionul într-o mulțime așa cum a făcut și atacatorul de la Berlin.

Mai mult, o purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene a spus că bărbatul ar fi strigat către polițiști că „Odesa va plânge, voi intra în oraș cu camionul.”

Atacul din capitala germană a lăsat în urmă 12 morţi și 56 de răniți. Un incident similar, la Nisa, în Franța, a ucis în vara lui 2016 86 de oameni și a rănit 400.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS