Acasă Actualitate ISIS a sabotat astăzi rețeaua de apă potabilă la Alep (Siria)

ISIS a sabotat astăzi rețeaua de apă potabilă la Alep (Siria)

-

Gruparea jihadistă Statul Islamic a sabotat azi principala rețea de alimentare cu apă potabilă a orașului Alep, a anunțat directorul companiei de stat care se ocupă de alimentarea cu apă a orașului, Faher al Hamdo, citat de o agenţie siriană de presă şi de Agerpres. Al Hamdu a precizat că jihadiștii au întrerupt alimentarea cu apă în jurul orei 6 dimineața.

Responsabilul nu a detaliat modul în care rețeaua a fost sabotată, însă a precizat că apa provine de la stațiile de epurare Furat și Hafsa, situate pe Eufrat. De asemenea a mai spus că, împreună cu Semiluna Roșie siriană se lucrează la restabilirea alimentării cu apă potabilă a populației civile.

Incidentul vine la câteva ore după intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului mediat de Rusia și Turcia. Armistițiul a fost în general respectat, cu mici excepții, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.