10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOstaticii din avionul deturnat către Malta au fost eliberați, iar atacatorii au fost arestați

Ostaticii din avionul deturnat către Malta au fost eliberați, iar atacatorii au fost arestați

Toți ostaticii au fost eliberați din avionul libian care a fost deturnat vineri către Malta și cei doi atacatori au fost arestați, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Doi atacatori au deturnat o cursă libiană internă a Afriqiyah Airways care a decolat din Sebha în jurul orei 10, cu destinația Tripoli. Avionul și-a schimbat cursul brusc și a aterizat în Malta în jurul orei 11.30 ora locală, pe aeroportul internațional maltez. Toți pasagerii erau libieni.

Inițial, cei doi atacatori au amenințat că aruncă avionul în aer, scrie Reuters. Însă a mai spus că îi va lăsa pe pasageri să plece, dacă autoritățile malteze dau curs revendicărilor, dar că nu vor elibera și echipajul.

Pirații aerului sunt susținători al defunctului lider libian Moammar Gaddafi, ucis în 2011, și cereau înființarea unui partid politic.

Premierul maltez a mai anunțat că a vorbit cu pasagerii eliberați și că aceștia i-au spus că cei doi pirați ai aerului sunt înarmați cu grenade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS