11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE: Conturile suspecţilor radicalizaţi vor fi îngheţate în maximum 48 de ore

CE: Conturile suspecţilor radicalizaţi vor fi îngheţate în maximum 48 de ore

Comisia Europeană (CE) propune măsuri împotriva finanţării terorismului şi pentru schimburi mai eficiente de informaţii între statele membre ale UE, informează tvr.ro.

Executivul european propune o directivă care să permită penalizarea spălarii de bani ori anularea diferenţelor între legislaţiile naţionale în materie.

Comisia pune, de asemenea, pe masă un nou regulament pentru întărirea controlului asupra fluxurilor de bani lichizi găsiţi asupra persoanelor care intră în UE sau care ies de aici cu cel puţin 10.000 de euro.

Graţie noilor reguli de recunoaştere reciprocă pe care le-am propus astăzi, conturile bancare ale suspecţilor radicalizaţi, care plănuiesc atacuri teroriste în statele membre, vor fi îngheţate în maximum 48 de ore. Acesta este un uriaş pas înainte în cooperarea judiciară, a spus comisarul european pentru Justiţie, Vera Jurova.

Comisia Europeană vrea, de asemenea, să le permită autorităţilor să acţioneze chiar şi atunci când sumele vizate sunt mai mici de nivelul de 10.000 de euro prevăzut în declaraţia vamală, îndată ce există o suspiciune de activitate criminală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS