8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânărul din Craiova arestat pentru propagandă ISIS, acuzat de colegul de celulă că încearcă să-l convertească

Tânărul din Craiova arestat pentru propagandă ISIS, acuzat de colegul de celulă că încearcă să-l convertească

Colegul de celulă al tânărului din Craiova, acuzat de propagandă ISIS, a cerut să fie mutat motivând că Luigi Boicea încearcă să-l convingă să se convertească la islamism, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Colegul de celulă al lui Constantin Luigi Boicea, arestat preventiv pentru propagandă ISIS, este Titi Szgârcitu, arestat într-o cauză a DIICOT.

Procurorii au dispus, pe 9 decembrie 2015, măsura controlului judiciar faţă de Constantin Luigi Boicea, măsură pe parcursul căreia tânărului i s-a interzis să acceseze internetul prin utilizarea de sisteme/dispozitive informatice având conexiunea de date activă. Măsura a fost luată deoarece tânărul era acuzat la acea vreme de propagandă jihadistă.

Potrivit DIICOT, pe întreaga perioadă, tânărul a încălcat în mod sistematic măsura controlului judiciar, inclusiv după data de 24.09.2016 când a devenit major, şi a continuat să acceseze site-uri de propagandă şi instruire a viitorilor combatanţi, aparţinând organizaţiei teroriste Daesh/Stat Islamic.

Mai exact, a încercat să intre în contact cu lideri ori reprezentanţi ai respectivei organizaţii teroriste pentru a obţine sprijin logistic şi financiar pentru săvârşirea unui act de terorism.

Astfel, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus extinderea cercetărilor, începerea şi continuarea urmăririi penale faţă de Constantin Luigi Boicea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, muniţiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism. În urma noilor acuzaţii, judecătorii au decis arestarea lui preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS