13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Au fost trei solicitări pentru localizarea unor români la Berlin, toate soluţionate

MAE: Au fost trei solicitări pentru localizarea unor români la Berlin, toate soluţionate

 

Ambasada României la Berlin şi call-center-ul de la Ministerul Afacerilor Externe au primit trei solicitări de sprijin pentru localizarea unor persoane care s-ar fi aflat în Berlin în timpul producerii atacului de luni, verificările confirmând că cei trei români se află în afara oricărui pericol, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform datelor preliminare transmise până în prezent de către autorităţile germane Ambasadei României la Berlin, printre persoanele afectate în urma atacului nu se regăsesc cetăţeni români, a informat Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul unui comunicat de presă.

Misiunea diplomatică rămâne în contact permanent cu autorităţile competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

MAE reaminteşte faptul că la dispoziţia cetăţenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate automat către call center-ul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii telefonici în regim de permanenţă sau numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS