Acasă Actualitate Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter în județul Buzău

Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter în județul Buzău

-

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață, la ora locală 9:31, în județul Buzău, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 127 de kilometri.

Mișcarea tectonică din România s-a produs la 11 kilometri de localitatea Lopătari din județul Buzău, la 53 de kilometri de Buzău și 131 de kilometri de Capitală, a anunțat, sâmbătă, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter, scrie Agerpres.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

ȘTIRI VIDEO GdS