Acasă Actualitate Indemnizațiile acordate invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, majorate

Indemnizațiile acordate invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, majorate

-

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate cu 75%, potrivit unei ordonanțe de urgență aprobate de Executiv în ședința de ieri.

Conform actului normativ, cele trei categorii vor primi indemnizații majorate, de la 1 ianuarie 2017, după cum urmează:

  1. a) pentru invalizii de război

Ø  marii mutilați și cei încadrați în gradul 1 de invaliditate vor primi o indemnizație de 259 de lei lunar (majorată de la 148 de lei)

Ø  cei încadrați în gradul II de invaliditate vor primi o indemnizație de 231 de lei lunar (majorată de la 132 de lei)

Ø  cei încadrați în gradul III de invaliditate vor primi o indemnizație de 196 de lei lunar (majorată de la 112 de lei)

  1. b) pentru veteranii de război și văduvele de război (dacă nu s-au recăsătorit), indemnizația se majorează de la 92 de lei la 161 de lei lunar.

Indemnizațiile aflate în plată nu au fost majorate din 2008.

Majorările vor fi aplicate cu încadrarea în bugetele anuale, ale Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, aprobate, potrivit legii.

Totodată, în ședința Executivului, a fost aprobată o hotărâre de guvern pentru menținerea cuantumului ajutorului anual la 335 lei, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice.

De această măsură vor beneficia 13.677 de persoane, din care 12.880 persoane plătite de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 412 persoane de către Ministerul Apărării Naționale, 384 de persoane de către Ministerul Afacerilor Interne și o persoană plătită de Serviciul Român de Informații. Sumele pentru plata ajutorului anual se suportă din bugetele instituțiilor menționate.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.