21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe spune și la Bruxelles: Basarabia e România

Se spune și la Bruxelles: Basarabia e România

Unioniștii din Republica Moldova și România vor sărbători 1 decembrie în fața Parlamentului European. Sute de români de pe ambele maluri ale Prutului vor manifesta la Bruxelles pentru a spune că națiunea română este împărțită în două.
Pe lângă manifestația stradală care va începe în Rond-Point Robert Schuman la ora 14:30, reprezentanții organizațiilor civice vor avea întrevederi cu europarlamentari și cu comunitatea de români din Belgia, iar la finalul mitingului este preconizată o conferință de presă, în cadrul cărora vor prezenta situația reală din Republica Moldova și perspectivele raportului Chișinău – București – Bruxelles.
Întâlnirea delegației cu europarlamentarii va avea loc la ora 10:00, la Parlamentul European, Batîment Willy Brandt, sala WIB 02M068.
La ora 16:00, reprezentanții organizațiilor civice vor susține o conferință de presă (Euraffex, Rue Archimède 11, 1000), iar începând cu ora 19:00 aceștia vor dialoga cu comunitatea de români din Belgia.
Ziua Națională a României va fi marcată de către unioniști și la Chișinău și Alba Iulia. Un tricolor de 1 kilometru va fi întins pe 1 Decembrie în centrul Chișinăului, între Parlament și Academia de Științe a Moldovei, iar la Alba Iulia, la festivitățile organizate de autoritățile locale cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire va fi inclus mesajul „Basarabia e România”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS