10.1 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2019
Acasă Actualitate Norvegia: Peste 50 de persoane, printre care avocaţi şi politicieni, arestate într-un...

Norvegia: Peste 50 de persoane, printre care avocaţi şi politicieni, arestate într-un dosar de pedofilie

-

Un uriaş scandal de pedofilie zguduie Norvegia, după ce peste 50 de persoane, printre care avocaţi şi politicieni, au fost arestate în oraşul Bergen.
Operaţiunea a primit numele „Camera Întunecată”. Criminalii provin din diverse medii sociale şi constituiau o reţea care comunica prin intermediul internetului negru, potrivitstiri.tvr.ro.
Scandalul s-a declanşat anul trecut, când o fată de 14 ani a ajuns la poliţie şi l-a reclamat pe un tânăr de 22 de ani pentru atac sexual. Poliţiştii au găsit în computerul acestuia informaţii care au dezvaluit dimensiunea retelei.
„O mulţime de fotografii, înregistrări video, conversaţii pe computer au fost examinate. În tot ce am confiscat, am găsit abuzuri grave asupra unor copii de toate vârstele, inclusiv bebeluşi”, a spus Hilde Reikras, inspector de poliţie.
Anchetatorii au reuşit chiar să înregistreze o discuţie între doi suspecţi care plănuiau violarea unui copil încă nenăscut. Cei mai mulţi dintre arestaţi sunt oameni cu educaţie superioară, inclusiv avocaţi şi politicieni de top.

„Mulţi suspecţi erau persoane bine integrate în comunităţile din care făceau parte. Familiile si apropiaţii au fost şocaţi când s-a aflat ce făceau. Unii au educaţie superioară, competenţe recunoscute în IT. Se foloseau de criptare şi anonimat, pentru a-şi ascunde urmele”, a declarat Janne Ringset Heltne, procuror.

5.500 de utilizatori a avut întreaga reţea – sunt toţi listaţi, dar e greu de stabilit identitatea lor, tocmai pentru că foloseau parole şi ştiau să se ferească.
Ancheta, care a început în 2015, s-a desfăşurat în cel mai mare secret. La caz au lucrat doar 25 de oameni: agenţi sub acoperire, specialişti în domeniul IT şi detectivi specializaţi în combaterea criminalităţii sexuale.

ȘTIRI VIDEO GdS