Acasă Actualitate ISIS ar avea până la 80 de agenţi în Europa, pregătiţi pentru...

ISIS ar avea până la 80 de agenţi în Europa, pregătiţi pentru atentate

-

Coordonatorul serviciilor olandeze contraterorism, Dick Schoof, a declarat, într-un interviu acordat Associated Press, că Statul Islamic are între 60 şi 80 de agenţi în Europa, pregătiţi să comită atentate, menţionează site-ul adevarul.ro. Potrivit oficialului olandez, aceşti combatanţi ar fi primit ordine din partea ISIS „să nu meargă în Siria şi Irak, ci să pregătească atacuri în Europa“.

Dick Schoof a salutat faptul că, în ultimele şase luni, numărul acestor „combatanţi terorişti străini” nu a crescut, dar a avertizat că acest lucru “nu înseamnă că ameninţarea potenţială reprezentată de cei care au călătorit deja a scăzut”. Potrivit lui Schoof, operaţiunile militare în curs pentru a elibera teritoriile cucerit de Statul Islamic în Siria şi Irak joacă un rol important în dispersarea islamiştilor.

Săptămâna trecută, ministrul belgian de Interne Jan Jambon a avertizat însă că un val de 3.000, până la 5.000 de combatanţi ai organizaţiei teroriste Statul Islamic s-ar putea întoarce în Europa, din cauza înfrângerilor suferite de ISIS în Orientul Mijlociu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....