20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Reacţie surprinzătoare a bursei americane: Wall Street deschide la un nivel record

Reacţie surprinzătoare a bursei americane: Wall Street deschide la un nivel record

Indicele Dow Jones evolua la niveluri record joi, la deschiderea bursei de pe Wall Street, conservând elanul după alegerea lui Donald Trump la preşedinţia americană, scrie agenţia AFP, citată de HotNews.

În jurul orei 14,35 GMT, indicele vedetă Dow Jones Industrial Average câştigă 98,17 puncte, respectiv 0,53%, până la 18.687,86 puncte. În primele minute a urcat până la 18.712,55 puncte, un nivel neatins niciodată în cursul unei şedinţe.

Nasdaq, cu dominantă tehnologică, câştigă şi el 28,77 puncte, respectiv 0,55%, până la 5.279,84 puncte.

Această reacţie favorabilă a bursei americane este cu atât mai surprinzătoare cu cât, în timpul campaniei, Wall Street a scăzut în general atunci când evoluţia era considerată nefavorabilă lui Clinton, democrată fiind considerată o garanţie a continuităţii, în contrast cu imprevizibilul Donald Trump.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...