20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Facilităţi pentru românii din Serbia care vor să muncească în România

Facilităţi pentru românii din Serbia care vor să muncească în România

O declaraţie comună în domeniul muncii şi protecţiei sociale a fost semnată, joi, la Timişoara, de miniştrii Muncii din România şi Serbia, în urma căreia comunitatea de români de dincolo de graniţă va fi ajutată să-şi găsească un loc de muncă în ţara noastră, informează Mediafax. Protocolul a fost semnat de Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii din România, şi de Aleksandar Vulin, ministrul Muncii din Serbia.

Întrebat de către jurnalişti dacă această declaraţie comună include şi posibilitatea de a trece forţa de muncă din Serbia în România, Dacian Cioloş a declarat că există şi această posibilitate.

„În anumite condiţii, există şi posibilitatea asta. Ne gândim în primul rând la comunităţile româneşti de dincolo de graniţă, care încearcă să vină şi să aibă acces la locuri de muncă aici, sunt şi căutate de unele companii pentru că vorbesc limba, cunosc cultura şi care nu aveau un cadru foarte precis. Prin acest protocol am creat un cadru sau o facilitate prin care cele două ministere pot să lucreze, de a proteja disponibilitatea de mână de lucru din România, dar şi de a crea anumite facilităţi dirijate şi de dincolo de frontieră”, a explicat Dacian Cioloş, la Timişoara.

Premierul României s-a întâlnit cu aproximativ 250 de oameni de afaceri din Timişoara, joi, care s-au plâns de faptul că reuşesc să găsească cu greu oameni calificaţi pe care să-i angajeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...