20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Cioloș analizează posibilitatea ca studenții să aibă transport gratuit în ziua votului

Cioloș analizează posibilitatea ca studenții să aibă transport gratuit în ziua votului

Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi, la Timișoara, că a cerut ministerelor să analizeze impactul măsurii privind acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru studenții care merg în localitățile de domiciliu să voteze la alegerile parlamentare.

”Ne gândim la toate măsurile prin care putem stimula și încuraja prezența la vot, inclusiv sau mai ales a tinerilor. Este vorba despre studenți, care conform legii trebuie să voteze doar în circumscripțiile în care își au domiciliul și le-am cerut deja ministerelor respective să analizeze impactul unor astfel de măsuri. Să vedem ce putem face”, a afirmat Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

Președintele PNL, Alina Gorghiu, candidata pentru Senat, a propus vineri, la Timișoara, ca 12 decembrie să fie zi liberă pentru studenți pentru ca aceștia să poată ajunge în localitățile de domiciliu să voteze. De asemenea, liderul PNL a afirmat că Guvernul ar trebui să acorde gratuitate pe mijloacele de transport în acea perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...