Accesul la site-ul ministerului canadian pentru Imigraţie a încetinit lent marţi seară, pe măsură ce Donald Trump câştigă state-cheie, pentru a deveni inaccesibil când acesta s-a apropiat de pragul de 270 de mari electori, sinonim cu victoria să în prezidenţialele americane, scrie agenţia AFP, citată de HotNews.ro.

Acest site, care explică paşii necesari pentru a obţine rezidenţă sau naţionalitatea canadiană a început să trimită mesaje de eroare în jurul orei locale 23,00 (04,00 GMT miercuri) când Florida a votat pentru Donald Trump. De mai multe luni, un număr important de americani au început să-şi manifeste dorinţa de a se mută de cealaltă parte a graniţei de nord a SUA, în cazul unei victorii a miliardarului.

Agenţii imobiliare sau chiar regiuni cu deficit de populaţie au profitat de ocazie pentru a-şi face reclamă.

În timp ce Donald Trump nu era decât unul dintre cei peste zece candidaţi republicani pentru învestitură, mică insula Cap Breton din nordul provinciei Nouă Scoţie a propus să primească americani care ar preferă să evite o administraţie Trump.

Mai multe vedete americane au promis să se mute în Canada în cazul unei victorii a lui Donald Trump. Ultimul este eroul seriei cult Breaking Bad, Bryan Cranston.

Cântăreţele Cher, Barbra Streisand sau starul seriei televizate „Girls” Lena Dunham se numără şi ele printre aceste vedete.