15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSite-ul pentru imigrări în Canada a căzut după ce victoria lui Donald Trump a început să se contureze

Site-ul pentru imigrări în Canada a căzut după ce victoria lui Donald Trump a început să se contureze

Accesul la site-ul ministerului canadian pentru Imigraţie a încetinit lent marţi seară, pe măsură ce Donald Trump câştigă state-cheie, pentru a deveni inaccesibil când acesta s-a apropiat de pragul de 270 de mari electori, sinonim cu victoria să în prezidenţialele americane, scrie agenţia AFP, citată de HotNews.ro.

Acest site, care explică paşii necesari pentru a obţine rezidenţă sau naţionalitatea canadiană a început să trimită mesaje de eroare în jurul orei locale 23,00 (04,00 GMT miercuri) când Florida a votat pentru Donald Trump. De mai multe luni, un număr important de americani au început să-şi manifeste dorinţa de a se mută de cealaltă parte a graniţei de nord a SUA, în cazul unei victorii a miliardarului.

Agenţii imobiliare sau chiar regiuni cu deficit de populaţie au profitat de ocazie pentru a-şi face reclamă.

În timp ce Donald Trump nu era decât unul dintre cei peste zece candidaţi republicani pentru învestitură, mică insula Cap Breton din nordul provinciei Nouă Scoţie a propus să primească americani care ar preferă să evite o administraţie Trump.

Mai multe vedete americane au promis să se mute în Canada în cazul unei victorii a lui Donald Trump. Ultimul este eroul seriei cult Breaking Bad, Bryan Cranston.

Cântăreţele Cher, Barbra Streisand sau starul seriei televizate „Girls” Lena Dunham se numără şi ele printre aceste vedete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS