12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate75 de români aflaţi pe nave în străinătate au cerut ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor

75 de români aflaţi pe nave în străinătate au cerut ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor

Un număr de 75 de navigatori români au cerut, în ultimele două luni, ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), după ce au avut diferite probleme la bordul navelor pe care sunt îmbarcaţi, numărul acestora fiind mai mare faţă de anii trecuţi, informează Mediafax.

„Avem foarte multe cazuri în care navigatori pleacă în orice condiţii, fără să se intereseze… Şi atenţie, interesarea este gratuită! Dăm orice fel de informaţii gratuite navigatorilor, fără niciun fel de impunere, fără niciun fel de restricţie, nu le impunem să devină membri de sindicat, nu le impunem absolut nimic. (…) Avem la această oră în cadrul SLN, singura instituţie din România care se ocupă de drepturile navigatorilor, întreaga infrastructură mondială pentru a rezolva aproape orice fel de problemă pentru navigatori”, a declarat Adrian Mihălcioiu.

Potrivit acestuia, au existat foarte multe cazuri sesizate de navigatori români aflaţi pe nave în străinătate, navigatori care nu sunt membri ai sindicatului, care au avut probleme, iar ei sau familiile lor au cerut ajutorul SLN, dar s-a putut interveni numai în câteva dintre aceste situaţii pentru că fondurile sunt limitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS