31 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate În pofida Brexit, Marea Britanie se opune creării unei armate a UE

În pofida Brexit, Marea Britanie se opune creării unei armate a UE

Marea Britanie se va opune oricărei iniţiative de creare a unei armate UE, întrucât ar submina Alianţa Nord-Atlantică, afirmă ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, informează Mediafax.

„Marea Britanie se va opune oricărei iniţiative de creare a unei armate a UE deoarece ar putea fi subminat rolul NATO”, a declarat Michael Fallon, citat de BBC News online.

„Alianţa Nord-Atlantică trebuie să rămână baza apărării noastre şi a apărării Europei”, a subliniat Michael Fallon, insistând că Marea Britanie va menţine „angajamentul” pentru securitatea Europei chiar dacă va părăsi Uniunea Europeană.

Replica preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, nu a întârziat. El a amintit că Marea Britanie nu va putea bloca prin vot intensificarea cooperării în domeniul apărării la nivelul UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...