Acasă Actualitate Olt: Premierul Dacian Cioloş merge vineri la Slatina

Olt: Premierul Dacian Cioloş merge vineri la Slatina

-

Premierul României, Dacian Cioloş, va participa, vineri, la Slatina, la inaugurarea noii investiţii industriale a Grupului Pirelli, în România.  Potrivit site-ului gazetanoua.ro, la eveniment va participa şi vicepreşedintele executiv şi administrator delegat al Pirelli, Marco Tronchetti Provera. Pirelli Tyres România se numără printre companiile care, în acest an, au primit ajutor de stat, contribuţia de la buget ridicându-se la 128,8 milioane de lei.

Până atunci, grupul italian primise alte două ajutoare de stat, în valoare totală de 63,42 milioane de euro. Primul dintre ele a fost acordat în 2008 şi a avut o valoare de 28,1 milioane de euro. Fondurile au fost distribuite în etape numai după verificarea investiţiilor care se execută de către Pirelli Tyres la fabrica de anvelope de la Slatina. Proiectul a fost finalizat şi a dus la crearea de o mie de locuri de muncă. În 2012, guvernul român a aprobat o schemă în valoare de 35,2 milioane de euro pentru creşterea capacităţii de producţie la unitatea din Slatina. Planul prevede ca în 2017 producţia să ajungă la 13 milioane de anvelope pe an de la nivelul de 8,5 milioane de anvelope în 2013. Italienii s-au angajat să ofere încă 500 de locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.