10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Români arestaţi după ce au antrenat sute de persoane ca să comită fărădelegi

Italia: Români arestaţi după ce au antrenat sute de persoane ca să comită fărădelegi

Poliţia din Italia a reuşit, cu ajutorul autorităţilor române, destructurarea unei grupări infracţionale ce a terorizat timp de mai bine de trei ani nordul Peninsulei Italice, reuşind lovitură după lovitură. Potrivit realitatea.net, ultima acţiune a poliţiei italiene a dus la arestarea a patru români care au participat la mai multe jafuri şi infracţiuni. Aceştia făceau parte dintr-o grupare „paramilitară”, după cum scrie presa italiană, care numără peste 300 de persoane, orfani români în cea mai mare majoritate, racolaţi din România şi duşi în Italia pentru a se alătura grupului infracţional. De altfel, acest grup nu acţiona numai în Italia, ci în toată Europa.

Membrii grupării erau învăţaţi să folosească arme albe, bâte, topoare, răngi, să se echipeze rapid să supravieţuiască în codiţii vitrege, să se strecoare şi să dispară la fel de repede dintr-o anumită zonă, folosind tactici ale grupărilor paramilitare. Antrenamentele se desfăşurau într-o pădure de pe teritoriul României.

Această grupare a reuşit în ultimii ani mai multe jafuri de proporţii. Cel mai cunoscut dintre ele, surprins şi de camerele de luat vederi, a fost la Florenţa, în 2013.  Atunci, mai mulţi membri ai bandei, înarmaţi cu un baros și fețele acoperite cu cagule au spart vitrina bijuteriei „Fani” şi după ce l-au ameninţat pe proprietar au plecat cu 20 de ceasuri Rolex şi alte bunuri, valoarea totală a acestora ridicându-se la 150.000 de euro. Totul a durat mai puţin de un minut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS