Acasă Actualitate Iohannis: Vom avea o strategie pe termen mediu şi lung pe tema...

Iohannis: Vom avea o strategie pe termen mediu şi lung pe tema Moldovei

-

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi, după şedinţa CSAT, că a fost luată decizia formării unui grup de lucru care să elaboreze până la sfârşitul anului o strategie pe termen mediu şi lung pe tema relaţiei cu Republica Moldova care va trata inclusiv subiectul unirii.

„Pentru a se îmbunătăţi relaţia dintre România şi Republica Moldova s-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu şi lung care va stabili cum ne vom poziţiona în această relaţie. Evoluţia politică din Republica Moldova ne-a arătat că partidele pro-europene au dificultăţi care s-au văzut după alegerile parlamentare din 2014”, a explicat Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele a spus că este nevoie de relaţie ”mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă”, iar faptul că România vine în sprijinul Republicii Moldova cu o finanţare importantă este un început, însă este necesară o implicare mult mai profundă.

„Discuţia despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la sfârşitul anului”, a mai precizat Iohannis, răspunzând unei întrebări.

ȘTIRI VIDEO GdS

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...