6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: Vom avea o strategie pe termen mediu şi lung pe tema Moldovei

Iohannis: Vom avea o strategie pe termen mediu şi lung pe tema Moldovei

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat astăzi, după şedinţa CSAT, că a fost luată decizia formării unui grup de lucru care să elaboreze până la sfârşitul anului o strategie pe termen mediu şi lung pe tema relaţiei cu Republica Moldova care va trata inclusiv subiectul unirii.

„Pentru a se îmbunătăţi relaţia dintre România şi Republica Moldova s-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu şi lung care va stabili cum ne vom poziţiona în această relaţie. Evoluţia politică din Republica Moldova ne-a arătat că partidele pro-europene au dificultăţi care s-au văzut după alegerile parlamentare din 2014”, a explicat Iohannis, citat de Mediafax.

Preşedintele a spus că este nevoie de relaţie ”mai bună, mai performantă, mai pragmatică şi mai previzibilă”, iar faptul că România vine în sprijinul Republicii Moldova cu o finanţare importantă este un început, însă este necesară o implicare mult mai profundă.

„Discuţia despre o eventuală unire se va trata în strategia pe care o vom discuta în CSAT la sfârşitul anului”, a mai precizat Iohannis, răspunzând unei întrebări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS