17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANSVSA a descoperit E-Coli în carne de mici, carne tocată şi în caş proaspăt, în patru judeţe

ANSVSA a descoperit E-Coli în carne de mici, carne tocată şi în caş proaspăt, în patru judeţe

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la patru probe prelevate din carne şi produse lactate din judeţele Giurgiu, Timiş, Vaslui şi Iaşi, anunţă instituţia de control, citată de Mediafax.

În perioada 5 – 16 septembrie 2016, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, ANSVSA a prelevat şi analizat 115 probe de carne din 27 de judeţe.
Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit prezenţa E-Coli în micii (amestec de vită şi oaie) care erau comercializaţi într-un restaurant din judeţul Giurgiu. O altă probă recoltată dintr-un centru de prelucrare a laptelui, din judeţul Vaslui, a confirmat prezenţa bacteriei şi în caşul proaspăt produs în această fabrică. De asemenea, E-Coli a fost descoperit în carnea tocată vândută într-o carmangerie din judeţul Iaşi şi în carcasa unei ovine testată la un abator din judeţul Timiş.

În urma acestor rezultate, au fost efectuate controale amănunţite la unităţile în care s-au depistat şi comercializat produsele incriminate şi au dispus fie confiscarea alimentelor contaminate, fie tratarea termică a acestora pentru a distruge bacteria E-Coli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS