18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValentin Mircea demisionează din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea demisionează din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea părăsește funcția de șef al Corpului de control al premierului, cel mai probabil începând cu luna octombrie, au declarat astăzi, surse oficiale, scrie Realitatea.
Decizia are loc la două zile după ce acesta a criticat pe Facebook reacţia slabă a autorităţilor la cutremurul de vineri noapte, spunând că nu şi-au făcut treaba corespunzător, la fel ca şi posturile de televiziune, care difuzau reluări şi nu au liniştit populaţia. Ulterior, el a şters acea postare şi a scris că „în curând va reveni în mediul privat”.
„Concluzia preliminară: instituţiile statului român au note maxime la simpozioane şi umflat muşchii, dar nu vă bazaţi pe ele când va lovi un mare cutremur. Mass-media şi mai ales televiziunile sunt odioase: ore întregi nici măcar nu au oferit vreo informaţie elementară despre cutremur şi nu au liniştit oamenii”, a scris oficialul guvernamental, la scurt timp după producerea cutremurului.
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că afirmaţia lui Valentin Mircea, potrivit căruia oamenii nu ar trebui să se bazeze pe instituţiile statului român în cazul unui mare cutremur, este periculoasă, precizând că nu se poate spune că autorităţile au eşuat, pentru că nu a fost nevoie de nicio intervenţie în cazul seismului din noaptea de vineri spre sâmbătă.
Ulterior, Valentin Mircea a şters postarea de pe Facebook şi a afişat pe pagina sau un mesaj potrivit căruia opiniile exprimate pe pagina sa „reprezintă exclusiv poziţia personală a autorului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS