Acasă Actualitate Prognoza meteorologică pentru luni și marți

Prognoza meteorologică pentru luni și marți

-

În centrul, estul şi sudul ţării, vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, informează Mediafax.

Luni

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi sub formă de aversă, local în regiunile sudice, unde mai pot fi însoţite şi de descărcări electrice şi pe arii restrânse în rest, cu precădere în zonele de munte.

În Carpaţii Orientali şi Carpaţii Meridionali, la peste 1900 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase de relief izolat va fi ceaţă.

 

Marți

Vremea va deveni în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a ţării, valorile termice diurne vor creşte uşor şi se vor apropia de normele climatologice specifice ultimei decade a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei,  dar numai izolat vor mai fi ploi slabe de scurtă durată, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile sudice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 1-2 grade în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumă şi 12-13 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.