14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLondra, Parisul și Washingtonul doresc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate, privind situația din Siria

Londra, Parisul și Washingtonul doresc o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate, privind situația din Siria

Marea Britanie, Franța și Statele Unite au cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind situația de la Alep (nordul Siriei), au anunțat sâmbătă surse diplomatice, informeaza Agerpres. Reuniunea ar urma să se țină duminică de la ora locală 10.00 (14.00 GMT).

Bombardamentele intense au continuat sâmbătă, pentru a cincea zi consecutiv, asupra zonelor din Alep aflate sub controlul rebelilor. Armata regimului condus de președintele Bashar Al-Assad a declanșat vineri o ofensivă pentru a cuceri aceste cartiere.

În cursul zilei de sâmbătă, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat „consternat” de „escaladarea militară îngrozitoare” de la Alep. El a subliniat că „aparenta utilizare sistematică” a acestor bombe în zone locuite „poate constitui crime de război”.

Un armistițiu de o săptămână negociat de Statele Unite și Rusia s-a încheiat luni, iar eforturile diplomatice pentru a încerca restabilirea acestuia au eșuat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS