21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIrak: Cel puţin 12 morţi în urma unor atacuri ale militanţilor islamişti în oraşul Tikrit

Irak: Cel puţin 12 morţi în urma unor atacuri ale militanţilor islamişti în oraşul Tikrit

Cel puţin 12 persoane au murit sâmbătă la Tikrit, după ce militanţi islamişti au atacat un punct de control al poliţiei, iar apoi au detonat o maşină-capcană la intrarea în oraş, relatează Reuters, citând poliţia irakiană şi surse militare, anunţă Agerpres.

Atacul nu a fost până în prezent revendicat, acesta fiind primul de acest gen, după ce oraşul, aflat la 150 km nord de Bagdad, a fost recucerit de la Stat Islamic în aprilie 2015. Un militant a fost ucis după ce a împuşcat mortal patru poliţişti într-un atac care a avut loc în jurul orei locale 05.00 (02.00 GMT), potrivit poliţiei şi centrului de comandă responsabil de securitatea în zonă.

Alţi doi militanţi au comis un alt atac la circa 7 km în afara oraşului, detonând explozibilii dintr-o camionetă. Opt persoane au murit şi 23 au fost rănite în urma acestui atac. După atacuri, poliţia a întărit măsurile de securitate din Tikrit, oraş în care se aplicau deja măsuri foarte restrictive după recucerirea localităţii de la Stat Islamic.

Armata irakiană a recucerit în această săptămână localitatea Shirqat, situată la 100 km nord de Tikrit, de la Stat Islamic, în cadrul operaţiunilor de pregătire a asaltului asupra Mosul, care ar urma să fie declanşat în cursul acestui an, mai notează Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS