11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSurse: Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2017

Surse: Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2017

Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv a aprobat în şedinţa de ieri participarea la concursul Eurovision, ediţia 2017, potrivit unor surse, însă sub rezervă acceptării de către European Broadcasting Union (EBU) a unor condiţii favorabile Televiziunii Române, informează HotNews.

De asemenea, membrii CA au discutat despre situaţia datoriilor către EBU, precum şi situaţia plăţilor şi proiectele următoare – colaborare şi consultanţă susţinută de specialiştii organizaţiei internaţionale. Consultanţii ar urma să vină în luna octombrie pentru a asigura suportul în vederea realizării formei finale a proiectului de reorganizare. Consultanţa EBU va fi gratuită şi asigurată de directori generali şi directori (foşti şi actuali) ai unor televiziuni europene.

TVR nu a participat anul acesta la Eurovision, din cauza datoriilor pe care TVR le are faţă de European Broadcasting Corporation. A fost o premieră în istoria evenimentului muzical european. Potrivit Eurovision.tv, organizaţia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU) a retras accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului că, în mod repetat, nu şi-a plătit datoriile către această uniune.

Datoriile invocate atunci de EBU se ridicau la 16 milioane de franci elveţieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS