21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

Olt: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada următoare, aproximativ 150 de jandarmi vor fi angrenaţi zilnic în misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi de pază şi protecţie instituţională. Jandarmii vor acţiona în sistem integrat în cadrul patrulelor mixte şi a echipajelor de intervenţie, participând la menţinerea ordinii publice. De asemenea, vor asigura măsurile de ordine publică și protecția participanților la manifestările cultural-artistice organizate în perioada 23-25 septembrie în orașul Corabia (Zilele orașului și Festivalul Național de muzică populară și ușoară “Corabia de Aur”) și în perioada 25-27 septembrie în municipiul Slatina (Festivalul Național “Arte și tradiții Românești” – ediția a III-a).
Jandarmii olteni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Jandarmeria Olt recomandă cetățenilor să acorde o atenţie deosebită obiectelor personale pentru a evita furturile din buzunare, să nu lase la vedere în interiorul autoturismelor obiecte de valoare, să evite consumul excesiv de alcool care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale, să nu se angreneze în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală şi bunurile materiale.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS