5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Muncii: Guvernul nu are cum să plătească tuturor magistraţilor salarii majorate cu 18%

Ministrul Muncii: Guvernul nu are cum să plătească tuturor magistraţilor salarii majorate cu 18%

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, astăzi, că Guvernul nu are cum să plătească salarii majorate cu 18% pentru 99% dintre angajaţii din justiţie, din cauza impactului bugetar prea mare, menţionând că Executivul nu a avut de unde da 30-50 de lei pentru categorii cu salarii sub 1.400 de lei.

„Pe problema legată de ridicarea tuturor salariilor cu 18% pentru cei 99% dintre oamenii din justiţie care nu au acest lucru , aici evident am exprimat faptul că datorită costului, impactului bugetar pe care această măsură îl are, nu este considerată oportună bugetar şi pe responsabilitate fiscal-bugetară pentru Guvern. Deci acest Guvern nu are cum să ducă la îndeplinire un astfel de lucru şi evident le-am cerut înţelegere colegilor din Justiţie pe acest lucru. Prin urmare, principial cred eu că ne-am aliniat de această dată, le-am cerut înţelegere, înţelepciune pentru a nu continua acest conflict. (…) Nu am avut 30 de lei, 50 de lei să dăm pentru anumite categorii care au salariile sub 1.400 de lei şi nu putem în acest moment găsi resurse pentru a face nişte proiecţii care sunt mult mai însemnate pe care le-ar presupune acest 18% pentru 99% din sistemul judiciar”, a declarat Dragoş Pîslaru, citat de Mediafax. Acesta a avut astăzi o întâlnire cu magistraţii.

Ministrul Muncii a declarat că nu se pune problema unor negocieri de procente cu sistemul de justiţie în acest moment şi că ordonanţa 20 nu a fost una de creşteri salariale, având cu totul alt scop.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că şi-ar fi dorit să se fi vorbit „transparent” în Memorandum despre veniturile salariale ale magistraţilor, care „includ pentru toată magistratura şi grefieri chirii sine die (600 euro lunar în Bucureşti, de exemplu)”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS