24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi angajați ai Serviciului Permise sancționați sancţionaţi pentru favorizarea lui Călin Popescu Tăriceanu

Doi angajați ai Serviciului Permise sancționați sancţionaţi pentru favorizarea lui Călin Popescu Tăriceanu

Direcția Permise din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a anunțat, astăzi, că doi angajați ai instituției au fost sancționați cu mustrare scrisă ca urmare a cercetărilor demarate după ce președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a luat permisul de conducere, informează Agerpres..
Cercetarea disciplinară a fost declanșată după ce, la începutul lunii august, presa a relatat că președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a mers la DRPCIV, evitând coada celor care așteptau să își preschimbe permisul auto.
Ulterior, mai mulți angajați ai Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor au fost cercetați administrativ de Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu acest caz.

Tăriceanu a explicat, la acea dată, că a vorbit cu cei de la permise să meargă înainte de începerea programului ca să nu facă „un gest ostentativ de a trece prin față”.
„Nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor. (…) Există în orice stat câteva funcții importante unde oamenii au fost aleși ca să reprezinte într-un fel statul și să se dedice în principal problemelor societății și comunităților. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există și posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acțiuni. Din acest motiv în toate țările pentru cei care ocupă anumite poziții înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite pârghii prin care li se permite să își dedice majoritatea timpului în interesul țării și al societății și nu să stai (la coadă — n.r.). Până la urmă, nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului”, a afirmat Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS