12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKovesi despre cazul Oprea: Este un vot politic care blochează justiţia

Kovesi despre cazul Oprea: Este un vot politic care blochează justiţia

Laura Codruţa Kovesi a declarat, la sediul CSM, că votul politic dat de Senat în cazul lui Gabriel Oprea blochează Justiţia şi a subliniat că mama lui Bogdan Gigină aşteaptă astfel, să se facă dreptate în acest caz, scrie Realitatea.
„Este un vot politic care blochează Justiţia. În urma acestui vot, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aştepte!”, a spus Laura Codruţa Kovesi.
Reamintim că românii se pregătesc să iasă din nou în stradă pentru a cere să se facă dreptate în cazul poliţistului Bogdan Gigină. Sute de oameni, nemulţumiţi că senatorii l-au protejat, prin vot, pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, anunţă că vor protesta mâine în faţa Senatului.
Şi familia poliţistului, dar şi procurorii DNA şi preşedintele Klaus Iohannis au tras un semnal de alarmă în legătură cu votul din Parlament. Anchetatorii susţin că întreaga investigaţie e blocată şi nu se va afla cine e de vină pentru moartea poliţistului.
Carmen Gigină, mama lui Bogdan Gigină, a făcut pentru prima dată mărturisiri despre seara în care şi-a pierdut fiul care îl însoţea pe Gabriel Oprea, în coloana oficială. Îndurerată, femeia scrie cum a ajuns la spital, cum şi-a găsit fiul plin de sange, desfigurat, cu gâtul retezat, în timp ce medicii de gardă încercau să îl resusciteze, în timp ce le curgeau lacrimi pe obraz. Aceasta mai scrie că pardoseala era plina de singe, s-a prabusit la picioarele lui, sarutindu-le si strigindu-l, deşi cei din jur îi spuneau că nu se mai poate face nimic. Fiul său era mort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS