10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSistemul RCA s-a blocat

Sistemul RCA s-a blocat

Sistemul de înregistrare a poliţelor RCA nu funcţionează de noaptea trecută, şoferii care îşi fac în această perioadă asigurările auto obligatorii auto nu pot fi înregistraţi în bazele de date şi nici nu pot beneficia de reducerile legale, informează Mediafax.

În aceste condiţii, autorităţile de control nu pot verifica dacă şoferii au sau nu asigurări, însă rămân de bază chitanţa şi poliţa cu timbru sec din registrul unic al asigurătorilor. Sistemul a creat probleme tehnice încă de luni, iar softul nu a operat bonusurile legale, spre nemulţumirea şoferilor.

Motivul blocării sistemului de înregistrare a poliţilor RCA ar fi, potrivit brokerilor, de natură tehnică, însă alţi asigurători anunţă că softul sistemului nu este updatat şi din acest motiv mii de şoferi din întreaga ţară au fost prejudiciaţi. Mai mult, Legea RCA nu a fost aprobată, iar ordonanţa de urgenţă care îngheţa tariful RCA pentru şase luni nu a fost publicată în varianta certută şi asumată de transportatori şi ASF, după mitingul de joi, 15 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS