14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoscova neagă informaţiile că ar fi atacat un convoi umanitar în Siria

Moscova neagă informaţiile că ar fi atacat un convoi umanitar în Siria

Ministerul Apărării de la Moscova a negat informaţiile potrivit cărora avioane ruse sau siriene ar fi atacat un convoi umanitar, incident care s-a soldat cu decesul a aproximativ 20 de civili, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a negat orice implicare a Rusiei în atac şi a adăugat că: „Informaţiile privind locaţia convoiului erau disponibile doar militanţilor care controlează acele zone.”

Aceste comentarii par să contrazică afirmaţiile făcute de Jens Laerke, purtător de cuvânt al Agenţiei ONU pentru Ajutor Umanitar, care a declarat anterior că Rusia a fost informată în prealabil în legătură cu acest convoi umanitar.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că situaţia din Siria este „o sursă de mare îngrijorare,” adăugând că există şanse reduse pentru reînoirea armistiţiului. Departamentul american de Stat şi-a exprimat „indignarea” în legătură cu acest atac şi a anunţat că va cere explicaţii Rusiei în această privinţă.

Un raid aerian ar fi vizat un convoi umanitar în apropiere de Alep, în urma atacului decedând aproximativ 20 de persoane, inclusiv un voluntar al Semilunei Roşii, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de organizaţia umanitară Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, potrivit site-ului postului France24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS