19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Program recreativ și educațional pentru copiii Centrului social „Aripi de Lumină”

Craiova: Program recreativ și educațional pentru copiii Centrului social „Aripi de Lumină”

Copiii Centrului social “Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei au fost implicați în această perioadă într-un amplu program recreativ și educațional, care s-a axat pe activități derulate în colaborare cu instituții de cultură craiovene. Cu acest prilej, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Eliza Opran “ din Ișalnita, ai Școlii Gimnaziale – Robăneștii de Jos, respectiv ai Școlii cu clasele I- VIII – Ghindeni, beneficiari ai Centrului social „Aripi de Lumină”, au participat la ateliere de creație, la Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei, sub coordonarea d-nei Costinela Iacob, au vizionat filme educative, au vizitat Grădina Botanică, unde au luat parte la acțiuni recreative, sub îndrumarea specialiștilor Centrului.
„Toate aceste activități au oferit copiilor oportunități de a se dezvolta, de a descoperi care le sunt aptitudinile și talentele, de a se manifesta într-o manieră creativă și expresivă, constituind experiente de învățare creative, consistente, relevante. Profesorii și părinții copiilor selecționați au fost informați cu privire la serviciile oferite de Centrul ,,Aripi de Lumină “ în cadrul unor prezentari Power Point, ce au avut loc în cele trei școli din mediul rural. Variind activitătile, copiii s-au bucurat pe deplin de timpul petrecut împreună, împărtășindu-și totodată proiectele, întâmplările, jocurile pe care le-au experimentat la ultima întâlnire”, a declarat Renata Bănescu, psihopedagog la Centrul social „Aripi de Lumină”.
Copiii din cadrul școlilor partenere, care au participat la activitătile desfășurate în cadrul Centrului ,,Aripi de Lumină”, au beneficiat de transport gratuit. De asemenea, cu prilejul începerii noului an școlar, elevii acestor unități de învățământ au primit rechizite școlare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS